Hvem er vi – Cheerleading

13124675_1738131123110744_7565002813755010876_n

Vi ble startet opp høsten 2015 av Lill-Tove Olsen, og er med i Tromsø Trailblazers Amerikansk Idrettsklubb. Vi har i dag rundt 50 utøvere i cheerleading. BLI MED DU OG!

Våre Mål

Vi jobber for å skape et miljø for jenter og gutter som ønsker en sosial, motiverende og aktiv hverdag.

Vi skal være den største og beste klubben i nord. Vi skal ha et variert mangfold, et tilbud for alle og være til støtte for de rundt oss.

Vi satser på konkurranser som Norwegian Open 2017 og Winter Cup 2018, NM i 2018 og EM i 2019.


 

Hva er Cheerleading?

Cheerleading er opprinnelig en amerikansk idrett, og ligger under Norges Amerikanske Idretters Forbund (NAIF).

I Norge startet idretten tidlig på 90-tallet. Siden har den ekspandert i Norge, og vi i Tromsø er den nordligste klubben.

Vår idrett fokuserer på løft, kast og pyramider, og har elementer som dans, hopp, turn og rop. Vi løfter i 2 høyder, hvor 1-4 baser løfter en flyer. Vi kaster 1-3m opp i luften, hvor flyeren gjør sin akrobatikk. Den beste måten å se hva idretten vår går ut på er ved å komme på våre oppvisninger. Det foregår også NM i cheerleading i Norge. Norge er i verdenstoppen i cheerleading og deltar i både EM og Worlds (VM), hvor vi har fått mange pallplasser! Vi har flere typer landslag hvor man kan stille til uttak.

Uniformene er formet etter ideen om at de skal ha best mulig bruksnytte, spesielt med tanke på fleksibilitet, løft og mottak i kast. Samtidig skal uniformene ha det klassiske 1950-tallspreget.


 

Fokusområder

Vi ber alle våre utøvere rette seg inn etter Antidoping Norge. Vi jobber for at alle utøvere og medlemmer er med på å fremme en rett treningskultur.

Enhver kan få en skade eller bli dårlig, da er fokuset på å komme tilbake i hverdagen. Hvis du lurer på noe innen det kan du gå inn på nettsiden idrettshelse.no og lese om temaene rehabilitering, forebygging og idrettsforsikring, samt få svar på spørsmål du måtte ha.

Vi aksepterer alle for den de er, og alle kan delta uansett ståsted.

For mer info om idrett og cheerleading gå inn på:

Norges Idrettsforbund

Norges Amerikanske Idretters Forbund

 

Trykk her for kontaktinfo for våre trenere.