Sommerferie

Vi vil informere om at Tromsø Trailblazers har tatt sommerferie.

Dette betyr at det ikke vil være noen treninger for Herrer, Damer eller Junior før oppstarten av en ny sesong i August.

Vi vil komme tilbake med mer informasjon om høstens treningstider.

God sommer og takk for at dere fulgte oss i år!

Trailblazers første seier i 2. Divisjon

Siste hjemmekamp 2016

18. juni 2016 ble en historisk dag for Tromsø Trailblazers. Laget som er i sin andre sesong i norsk 2. Divisjon vant sin første seriekamp i amerikansk fotball gjennom tidene. De over 150 Tromsøværinger som trosset regnværet for å se kampen på Stakkevollan Kunstgressbane fikk se et hjemmelag som slo Fredrikstad Kings 9-0.

Dette var årets siste hjemmekamp for herrelaget og en etterlengtet seier i serien. Som første seier for Tromsø Trailblazers er dette en viktig hendelse i vår historie og en gledens øyeblikk for alle som har støttet klubben gjennom en årrekke.

«Vi er mange som har jobbet knallhardt mot dette målet. Seieren markerer en milepæl i klubbens historie, og dette er et veldig stolt øyeblikk for meg som trener. Guttene gjør alt riktig defensivt, og klarer å utnytte sjanser når vi kommer i angrep. Nå fokuserer vi bare på å utvikle oss videre, slik at det blir flere seire i fremtidige kamper.» – Sveinung Løfaldli, trener.

 

Siste hjemmekamp 2016 2Runningback Ørjan Davidsson satte kveldens eneste touchdown. Tromsø Trailblazers cheerleadere sto for pauseunderholdningen under kampen.

«Amerikansk fotball er i største grad en lagsport, og det vi på tribunen fikk se på lørdag tydet på at Trailblazers som lag har kommet en lang vei. Nå må vi bare rette blikket fremover og satse på at det blir desto flere seire både hjemme og borte i kommende sesonger.

Jeg ønsker også å gi en stor takk til publikum, frivillige, damelaget og cheerleaderne som virkelig har stått på og støttet opp om herrelaget denne sesongen. Vi kan vise til et gjennomsnittlig tilskuertall på ca. 250 stk. denne sesongen, og dette vitner om at miljøet for amerikansk fotball i Tromsø bare blir større og større. Det er med andre ord bare å begynne å glede seg til neste sesong allerede nå.» – Sondre Leiros Bendiktsen, styreleder/leder.

Live: Tromsø Trailblazers vs. Fredrikstad Kings

Live: Tromsø Trailblazers vs. Vålerenga Trolls 2

Omtale i iTromsø

Lokalavisen iTromsø har skrevet en flott oppsummering av kampen vår mot Oslo Vikings 2. Selv om det ble et lite tap så var det en folkefest uten like på Stakkevollan kunstgressbane. Vi gleder oss til neste hjemmekamp og håper at like mange stiller opp for å se verdens nordligste amerikanske fotballag ta hjem sesongens første seier – søndag 29. mai kl. 14:00.

Sjekk ut artikkelen her: Eventyrlig start for Tromsø Trailblazers

Live: Tromsø Trailblazers vs. Oslo Vikings 2

Vårt damelag har fått nasjonal oppmerksomhet

Nettstedet «Amerikansk fotball» har intervjuet damelagets QB Bjørg Elin Enbusk i en ny artikkel. I artikkelen fortelle Bjørg om damelaget og hvordan det er å spille amerikansk fotball på nesten 70 grader.

Vi setter pris på slik oppmerksomhet og håper flere damer ønsker å bli med på laget.

Les artikkelen «Europas nordligste damelag» her.

Prøvemedlemskap for nye spillere på seniorlaget

Fra 19.02.2016 har Tromsø Trailblazers innført en ny ordning for spillere som ønsker å prøve seg på klubbens seniorlag.

Prøvemedlemskap:

  • Prøvemedlemskapet koster 175.- og betales kontant til sportslig leder ved oppmøte på første trening
  • Prøvemedlemskapet må betales ved første trening og varer i 30 dager
  • Prøvemedlemskapet gir den nye spilleren mulighet til å delta på alle Trailblazers treninger i 30 dager
  • Om spilleren ønsker å fortsette vil summen av prøvemedlemskapet trekkes fra hans medlems- og treningskontigent for sesongen.

Ønsker du å prøve deg på cheerleading/damelaget/juniorlaget vil du ikke trenge å tegne et prøvemedlemskap.

Treningstider, våren 2016

For våren 2016 vil vi ha følgende treningstider og -steder for fotballaget:

Fredager, kl 19.00-20.30 i Stakkevollan-Bobla

Søndager, kl. 15.30-17.00 i Fløyahallen

Vel møtt!

Møt Martin Guneriussen, vår juniorspiller på utveksling i USA

I fjor hadde Trailblazers gleden av å ha unggutten Martin «Minste-Martin» Guneriussen med på treningene våre. Martin gjorde ting imponerende godt på treninger, men han var dessverre for ung til å ha lov til å være med i seriespill for oss. I år er han utvekslingsstudent i USA og gjør ting etter sigende meget godt over dammen. På highlights-videoene fra Hudl har vi blant annet fått sett en veldig imponerende punt-blokk fra Martin.

Vi er selvsagt spente på å vite hvordan det går ellers med Martin, så vi sendte ham derfor noen spørsmål for å spørre om hans erfaringer fra oppholdet.

Hvilke posisjoner spiller du?

Etter tredje kamp ble jeg starting Defensive End, før det var jeg plassert som backup på Mike Linebacker og Defensive End.
Jeg er er også kickeren på laget, noe enhver som har spilt “soccer” burde få greit til med litt trening.

Hvordan og hvor ofte er treningene?

Minste-Martin på treningsfeltet i NY.

Minste-Martin på treningsfeltet i NY.

Vi har trening mandag til fredag 1445 -1715, bortsett fra når vi har kamp på en fredag.
Mandag er gjennomgang av gametape fra vår forrige kamp og kampene til det neste laget vi skal møte. Vi deler opp laget i to og kjører styrketrening på halvparten mens resten ser på gametape.
Tirsdag og onsdag er “full pads & full speed”-treninger hvor tirsdag er lagt av til fokus på Offense og onsdag er lagt av til Defense. Det er her du viser trenerne at du har lyst til å spille, og ingenting passer bedre for det en et par skikkelige hits.
Torsdag er “uppers only”. Det betyr at vi unngår å takle lavt, men det er fortsatt ingen unnskyldning for å ikke takle ordentlig (NY-reguleringer gjør at lag ikke kan ha full pads på mer enn to dager). Torsdag er ment til å være 50/50 offense/defense, men vi ender ofte opp med fokus på offense.
Fredag er “pre-game”, dette er når vi går gjennom depth chartsene med å gå gjennom et par plays med hvert av dem. Special teams er i fokus her så det er her jeg sparker et par Field goals før vi enten setter oss i bussen på vei til kamp eller drar hjem og tar det rolig fram til lørdagskampene.
Alle trenigene har en special teams-periode på 15-30 minutter etter oppvarmingen.

Hvor stor forskjell er det på å spille i Amerika og i Norge?

High School-fotball er seriøse saker.

High School-fotball er seriøse saker.

Selv om Tromsø har vært helt fantstisk på å stille opp for å se på sporten, så kan det dessverre ikke måle seg med det oppmøtet man får på en kveld “under the lights”. Følelsen av å gå ut på banen for å ta kickoff for laget ditt mens 500+ ser på er noe helt annet.

Det er jo også klart at det er en nivå-forskjell, selv om spillere i Norge i snitt er mye større og kan takle hardere. Her har de vokst opp på sporten og noen tenker ikke på mye annet enn fotball, så spillforståelsen hos hver enkelt er mye bedre. Det var spesielt derfor det var veldig vanskelig i starten, men jeg har lært mye, spesielt om å lese spillet rett.

Hvordan har du blitt tatt imot av trenere og lagkamerater?

Trenerne var kjempeglade for å få en fra Norge inn på laget. De regnet egentlig med at jeg bare skulle være en kicker, men jeg var veldig bestemt på at jeg skulle bli plassert andre plasser også.
Trenerne så også dette da jeg taklet running backen på min første trening, da jeg ennå bare hadde fått utdelt hjelm og resten av laget hadde full pads. Det var da jeg fikk kallenavnet “The Viking”. Trenerne liker generelt spillere som har litt guts, spesielt om man viser det tidlig.

Vennene mine møtte jeg via fotball, og de begynte å snakke til meg fra sekundet jeg møtte opp til trening. Alle er ekstremt hyggelige mot meg, og har så langt ikke hatt noen ekle episoder med noen som har behandlet meg ubehagelig. Folk i USA generelt vil gjerne snakke med deg dersom de hører du er en utvekslingselev.

Hvordan er livet i Amerika utenfor fotballbanen?

Det er veldig kjekt å leve her, folk er ekstremt interesserte i å høre alt om hvordan det er å leve i Sveriges hovedsstad, Norge. Og etter den feilen er rettet opp har de alle slags vanlige og uvanlige spørsmål. Foreløpig er folk under inntrykk av at jeg rir isbjørnen min til skolen hver dag og drikker vossvann som eneste kilde til “næring”.

Jeg har også noen veldig greie vertsforeldre som lar meg gjøre mye ilag med vennene mine, så lenge jeg er oppe til rette tider og holder meg innenfor loven.

Skolen her er (dessverre) mye strengere på leksesjekker. Her funker det ikke å gjøre leksene i timen, de skal nemlig leveres inn før timen starter, og lærer gir deg da karakter på leksearbeidet, så passe del av dagen går med på å få unnagjort leksene.

Og en ting man bare må bli vant til er å sitte i bil mye. Er ikke vanlig å sykle eller ta buss til dit man skal.

Hvordan var omstillingen å flytte til et annet land?

Det var en stor omstilling, men det å starte på fotball tidlig var viktig for meg siden det ga meg en rytme i hverdagen før skolen startet, som ikke skjedde før 8. September. Jeg kjente jo heller ikke noen i hverken nabolaget eller byen generelt, så jeg ble tvunget til å møte folk, kun av det faktum at ellers ville dagene blitt svært kjedelige. Det var også på fotball jeg møtte store deler av de jeg nå kjenner best, er veldig greit å ha en felles interesse med folk fra et annet land om du har lyst å møte nye venner. (Noe en definitivt vil når man ikke kjenner noen.)

Nå er jeg kommet inn i en god daglig rytme som gjør det lettere å tenke på oppholdet her, og ikke hva folk driver med hjemme.

På hvilken måte forberedte din erfaring fra Tromsø Trailblazers deg til å spille i USA?
Før kampstart

Før kampstart

Å trene på Tromsø Trailblazers ga meg mange nyttige erfaringer innenfor ting som spillforståelse, stance, posisjoner, hvordan ta imot en hard hit/takling og hitte/takle hardere. Uten disse erfaringene er jeg i tvil om jeg ville fått noen annen rolle enn kicker, da jeg ville vært langt bak nivået til de dårligste på laget. Noe av det som hjalp mest var også at alle på Trailblazers var eldre enn meg og dermed endel større i snitt, noe som medførte at jeg kjapt fikk kurert enhver tendens til å la være å takle 100% eller være redd for å bli taklet/blocket/blindsidet/doubleteamed etc. For det om spillforståelsen og evnene på motstanderne her er litt høyere ettersom de har spilt fotball hele livet, så er det kun en hit sålangt som kan måle seg med all banken jeg fikk hos Trailblazers. Det å få trene som linebacker hos Trailblazers ga meg oversikt over store deler av forsvaret og hele angrepet noe som igjen ga meg ansvar i forsvar og tvang meg til å lære fort. Det hjalp enormt som Defensive End også, som var det jeg endte opp med å spille. Trailblazers forberedte meg ikke bare på å spille fotball i USA, men jeg fikk også mange verdifulle tips fra Sveinung Løfaldli, trener for Trailblazers, og tidligere utvekslingselev i USA. Han spilte selv amerikansk fotball i USA. I tillegg til å forberede meg for amerikansk fotball snakket han om hvordan jeg burde gå frem om både skolegang og møte nye folk. Så jeg skylder en stor takk til både Trailblazers for å ha hjulpet meg godt på vei med fotballen og tatt så godt imot Minste-Martin og trener Sveinung for å dele gode råd og erfaringene sine.